چهار تاکتیک ساده برای کنترل حواس و مقابله با حواسپرتی
چهار تاکتیک ساده برای کنترل حواس و مقابله با حواسپرتی
کشف محرکهای درونی
برای كنترل و غلبه بر حواسپرتی ابتدا باید بفهمید که چه عوامل و محرکهایی باعث میشوند که رفتار شما به سمت حواسپرتی برود. انسان به طور طبیعی تمایل دارد که از ناراحتی فرار کند. حتی در مواقعی که به دنبال لذت و کارهای خوشایند میرویم، در واقع انگیزه ما این است که خود را از ناراحتی خلاص کنیم.
دلیل و انگیزه اصلی ما از رو کردن به رسانههای اجتماعی، ایمیل، بازیهای ویدیویی، نماوا، فیلیمو یا فیلمهای خانگی نه لزوماً برای لذتی است که آنها فراهم میکنند، بلکه به این دلیل است که آنها ما را از ناراحتی روانی درون خود دور میکنند. این همه هر چند تسکین موقتی میدهد اما راهی ناسالم برای مقابله با مشکلات و ناراحتیهای زندگی است. ما اگر نمیتوانیم همه شرایط و وقایع خارج را کنترل کنیم، اما حداقل میتوانیم نحوه واکنش خود را در برابر آن شرایط کنترل کنیم.
احساس یا فکر پشت حواسپرتی را بشناسید
وقتی متوجه شدید که حواستان میخواهد پرت شود، براي كنترل حواس پرتي ، متوقف شوید و در احوال خود تامل کنید و ببینید چه چیزی حواس شما را پرت کرده است؟ یا حالتان چطور است؟ آیا اضطراب دارید، خسته شدهاید یا شاید برای انجام این کار آماده نیستید؟
احساسات خود را بنویسید
براي غلبه بر حواس پرتي توصیه میکنيم از یک کارنامه استفاده کنید و زمان روز و کارهایی را که انجام میدهید، همراه با احساسی که نسبت به آن کار دارید یادداشت کنید. انجام این کار به شما کمک میکند رفتارهای خود را با عوامل درونی خود پیوند دهید و با شناخت افکار و احساسات خود قبل از انجام برخی رفتارها، آنها را بهتر مدیریت کنید.
در احوالات خود کنجکاوی کنید
بریکر توصیه میکند نسبت به احساسات خود کنجکاو باشید. ببینید دلشوره دارید یا بیقرار هستید. در این صورت از تکنیک «رقص برگ در باد» استفاده کنید. یعنی تصور کنید در معرض وزش باد هستید و همه افکار مزاحمی را که سبب حواسپرتی میشوند مثل برگی به جریان وزش باد بسپرید و از شر آنها خلاص شوید.
تيم مشاوره مركز مشاوره خورشيد